Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iOS 10

Σεπ 28 2016
Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν κάθε φορά στις νέες συσκευές της Apple, ωστόσο κάθε νέα έκδοση του iOS καθορίζει σε μεγάλο σημείο τις δυνατότητές τους.
iOS 10
Κάθε νέα έκδοση του iOS, πέρα από τα εμφανή χαρακτηριστικά που προσφέρει, βάζει ένα κομμάτι στο πάζλ της μελλοντικής εικόνας των smartphones, καθώς δίνει την ευκαιρία σε προγραμματιστές να χτίσουν ολοένα και πιο εντυπωσιακές εφαρμογές. Συνάμα, τροφοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο τον ανταγωνισμό με το αντίπαλο δέος, κάτι που μόνο πλεονεκτήματα έχει για τον τελικό καταναλωτή. Και σε αυτή την έκδοση υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στην ευχρηστία, στην άμεση αλληλεπίδραση, στην ασφάλεια και, φυσικά, σε κάποιες εφαρμογές.

Όπως γίνεται με κάθε νέα έκδοση, η Apple προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος των προηγούμενων συσκευών και το iOS 10 συνεχίζει την «παράδοση». Θα μπορέσουν λοιπόν να αναβαθμίσουν οι κάτοχοι iPhone από την έκδοση 5 και μετά, οι κάτοχοι iPad με εκδόσεις Air, mini 2 ή μεταγενέστερες αυτών των δύο, καθώς και όσοι διαθέτουν iPod Touch 6ης γενιάς. Όσοι διαθέτουν Apple Watch και εγκαταστήσουν το iOS 10 θα δουν ένα μήνυμα στο ρολόι τους που θα τους προτρέπει να το αναβαθμίσουν σε watchOS 3.

Βελτίωση ειδοποιήσεων, νέα οθόνη κλειδώματος


Αν και η απ‘ ευθείας αντίδραση σε ειδοποιήσεις, χωρίς το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής, είναι ένα χαρακτηριστικό που είχε προστεθεί από την έκδοση 8, η έκδοση 10 πάει ένα βήμα παραπέρα και εκμεταλλεύεται το 3D Touch με τον καλύτερο τρόπο. Όταν λοιπόν ασκηθεί λίγη περισσότερη πίεση σε μια ειδοποίηση, αυτή θα μεγαλώσει προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες και επιλογές. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, πως αν δεχτείτε ένα μήνυμα, μπορείτε από την οθόνη κλειδώματος να δείτε όλη τη συζήτηση και, φυσικά, να απαντήσετε, χωρίς να τρέξει η εφαρμογή των μηνυμάτων. Βέβαια, από τη στιγμή που απαιτείται 3D Touch, η δυνατότητα αυτή είναι εφικτή μόνο σε συσκευές iPhone 6s, 6s Plus και μεταγενέστερες.

Η έκδοση 10 είναι αυτή που φέρνει και το τέλος του γνωστού “Slide to Unlock” που ξεκλειδώνει μια συσκευή σύροντας το δάχτυλο από τα αριστερά προς τα δεξιά. Τώρα πια το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει το πλήκτρο Home, το οποίο ξεκλειδώνει τη συσκευή με την ασφάλεια του TouchID. Ένα πάτημα την ξεκλειδώνει, ένα άγγιγμα απλώς αναγνωρίζει το αποτύπωμα. Όμως, τα νέα χαρακτηριστικά για όσους διαθέτουν iPhone 6s και μεταγενέστερο ξεκινούν ακόμα πιο πριν από την οθόνη κλειδώματος. Ένα απλό σήκωμα της συσκευής είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει την οθόνη (Raise to Wake) και να εμφανίσει την οθόνη κλειδώματος χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο.

Οθόνη κλειδώματος και swipes, εκτενέστερη χρήση του 3D Touch


Φυσικά, τα swipes συντομεύσεων της οθόνης κλειδώματος παραμένουν, ωστόσο αυτό που έχει αλλάξει είναι το αποτέλεσμα που παράγουν σε κάθε κατεύθυνση. Ένα swipe προς τα πάνω θα εμφανίσει το Control Center για γρήγορες ρυθμίσεις, με κάποια πλήκτρα να υποστηρίζουν 3D Touch. Ένα swipe προς τα κάτω εμφανίζει το κέντρο ειδοποιήσεων όπου φυσικά μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τις ειδοποιήσεις όπως αναφέραμε παραπάνω. Το swipe προς τα αριστερά θα ενεργοποιήσει την κάμερα, ενώ προς τα δεξιά θα εμφανίσει τα widgets, τη σειρά των οποίων μπορείτε να ορίσετε.

Όπως ήταν φυσικό, η νέα έκδοση του iOS κάνει εκτενέστερη χρήση του χαρακτηριστικού 3D Touch ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, ολοκληρώνει την ενσωμάτωσή του στο λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές. Πλέον, εκτός από τις επιπλέον επιλογές που εμφανίζονται πατώντας με πίεση το εικονίδιο μιας εφαρμογής, δίνονται και περισσότερες πληροφορίες που αντλούνται από την εφαρμογή χωρίς να ανοιχτεί. Για παράδειγμα, το πάτημα του εικονιδίου του καιρού θα εμφανίσει την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας.

Πολλές βελτιώσεις στην εφαρμογή μηνυμάτων


Η εφαρμογή μηνυμάτων ήταν αυτή που δέχτηκε τις περισσότερες βελτιώσεις και αποτελεί πλέον ένα εντυπωσιακό παράδειγμα ευχρηστίας. Νέα πλήκτρα, νέες λειτουργίες, νέες δυνατότητες, εντυπωσιακά εφέ, όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος έχουν προστεθεί.

Αρχικά, όταν δέχεστε ένα μήνυμα με κάποιο σύνδεσμο, βλέπετε και μια προεπισκόπησή του. Αν λάβετε ένα μήνυμα με σύνδεσμο προς ένα βίντεο του YouTube, θα μπορείτε να δείτε το βίντεο χωρίς να εγκαταλείψετε την εφαρμογή μηνυμάτων. Όπως θα δούμε και στη συνέχεια, οι δυνατότητες για απ’ ευθείας χρήση κάποιων λειτουργιών μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής μηνυμάτων είναι το νέο, κύριο γνώρισμά της. Βασικό ρόλο σε αυτό παίζουν τα τρία πλήκτρα που έχουν προστεθεί στα αριστερά του πεδίου κειμένου. Με το ένα μπορείτε να επιλέξετε φωτογραφίες από αυτές που έχετε τραβήξει, αλλά και να τραβήξετε μία φωτογραφία της οποίας εμφανίζεται ζωντανή προεπισκόπηση σε μικρογραφία. Μάλιστα, μπορείτε να κάνετε και κάποια απλή επεξεργασία προσθέτοντας φίλτρα και όλα αυτά χωρίς να μεταβείτε καθόλου στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Με το δεύτερο πλήκτρο μπορείτε να σχεδιάσετε έχοντας αρκετές επιλογές, κάτι που μπορείτε να κάνετε και πάνω σε φωτογραφίες ή βίντεο που μόλις τραβήξατε μέσα από την εφαρμογή. Με το τρίτο πλήκτρο μπορείτε να απαντήσετε σε ένα μήνυμα με τη χρήση «αυτοκόλλητων», ενώ θα βρείτε και μια λίστα εφαρμογών για να κατεβάσετε που επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τα λειτουργίες της εφαρμογής μηνυμάτων.

Το πιο διασκεδαστικό απ’ όλα όμως, είναι η αποστολή μηνυμάτων, την οποία μπορείτε να «στολίσετε» με διάφορα στοιχεία. Πέρα από τα emoji, μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας και ο παραλήπτης να το παραλάβει με διάφορους τρόπους προκειμένου να δείξετε πως πρόκειται για κάτι σημαντική ή ξεχωριστό. Για παράδειγμα, μπορεί το μήνυμά σας προς στιγμήν να εμφανιστεί μεγάλο και μετά να έρθει στις κανονικές διαστάσεις ή να εμφανιστεί θολό μέχρι να το «καθαρίσει» ο παραλήπτης. Και τα εφέ δε σταματούν εδώ. Αν θέλετε να ευχηθείτε «χρόνια πολλά» με στιλ, ο παραλήπτης μπορεί να λάβει, εκτός από το μήνυμα, και ένα μπουκέτο μπαλόνια που θα γεμίσουν με την κίνησή τους την οθόνη.

Μουσική και στίχοι


Πλέον, όταν ακούτε μουσική, δε χρειάζεται να ψάχνετε στο Internet για να βρείτε τους στίχους του κομματιού που ακούτε. Με μια απλή κίνηση, οι στίχοι έρχονται στην οθόνη σας χωρίς και πάλι να εγκαταλείψετε την εφαρμογή μουσικής.

Φωτογραφίες
Οι κύριες αλλαγές εδώ αφορούν στην οργάνωση και αναζήτηση των φωτογραφιών σας. Η οργάνωση γίνεται αυτόματα με διάφορα κριτήρια όπως πρόσωπα, τοποθεσία, κ.ά., καθώς τα πρόσωπα αναγνωρίζονται αυτόματα και η θέση καταγράφεται. Έτσι μπορείτε να αναζητήσετε φωτογραφίες με συγκεκριμένα άτομα που να τραβήχτηκαν σε μια περιοχή του χάρτη που ορίζετε. Μπορείτε ακόμα και να αναζητήσετε με εντελώς ελεύθερο κείμενο καθώς η εφαρμογή αναγνωρίζει αυτόματα και ότι άλλο υπάρχει στις φωτογραφίες.

Φυσικά, οι νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που έρχονται με το iOS 10 δε σταματούν εδώ, αφού οι παραπάνω είναι μόνο οι πιο σημαντικές και εμφανείς. Με τη χρήση της νέας έκδοσης, περισσότερα μυστικά θα αποκαλύπτονται κάθε μέρα και θα συνθέτουν την εικόνα του πιο πολυσυζητημένου λειτουργικού συστήματος.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα