Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iPhone 7 & 7 Plus

Σεπ 23 2016
Η νέα έκδοση του iPhone επανακαθορίζει την αγορά των high-end smartphones ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για τον ανταγωνισμό.
iPhone 7 & 7 Plus
To iPhone 7 είναι πλέον στην Ελλάδα και διατίθεται μέσα από τα ψηφιακά ράφια του You.gr σε όποια έκδοση και χρώμα το επιθυμείτε. Όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία η Apple, η συσκευή της έρχεται σε δύο βασικές εκδόσεις την “7” και την “7 Plus”, οι οποίες έχουν διατηρήσει τα μεγέθη οθονών του iPhone 6S, δηλαδή τις 4,7’’και 5,5’’ αντίστοιχα. Φυσικά, υπάρχουν και επιλογές ως προς τον αποθηκευτικό χώρο και για τις δύο βασικές εκδόσεις, οπότε έχετε να διαλέξετε μεταξύ 32GB, 128GB και 256GB. Απλά θα πρέπει να θυμάστε ότι το μοντέλο των 32GB δεν διατίθεται σε χρώμα Jet black, δηλαδή στο γυαλιστερό μαύρο. Και κάπως έτσι φτάνουμε στα χρώματα...Η νέα έκδοση, τόσο το iPhone 7 όσο και το iPhone 7 Plus, έρχονται σε ματ μαύρο (black) και γυαλιστερό μαύρο (Jet black), ενώ διατηρούνται το ασημί, το χρυσό και το rose gold.

Η μεγάλη αλλαγή, όσον αφορά στα χρώματα, είναι η επιστροφή του μαύρου που είχαμε να το δούμε από το 5S. Μάλιστα, η νέα έκδοση, τόσο το iPhone 7 όσο και το iPhone 7 Plus, έρχονται σε ματ μαύρο (black) και γυαλιστερό μαύρο (Jet black), ενώ διατηρούνται το ασημί, το χρυσό και το rose gold. Φυσικά, οι αλλαγές στη σχεδίαση δεν περιορίζονται στο χρώμα. Ίσως η πιο σημαντική είναι η αλλαγή του φυσικού πλήκτρου Home με αφής με υποστήριξη 3D Touch, αλλά με νέα Taptic Engine. Η νέα Taptic Engine κάνει αισθητό το πάτημα του πλήκτρου, αλλά προχωρά ένα βήμα πιο πέρα προσφέροντας διαφορετικά επίπεδα ανάδρασης ώστε η συσκευή να στέλνει στον χρήστη διαφορετικά μηνύματα ανά περίπτωση. Ακόμα πιο σημαντική όμως, παραμένοντας στη σχεδίαση, είναι η αντοχή του νέου τηλεφώνου σε νερό και σκόνη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα μπορέσετε να κάνετε καταδύσεις μαζί του, αλλά δε θα πάθει τίποτα αν πέσει μέσα σε νερό ή το νερό πέσει επάνω του.To iPhone7 είναι αδιάβροχο, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν πέσει μέσα σε νερό ή το νερό πέσει επάνω του.

Περνώντας στην οθόνη, εκ πρώτης όψεως, δεν παρατηρείται κάποια σημαντική αλλαγή αφού, πέρα από τη διαγώνιο, η ανάλυση έχει παραμείνει ίδια με αυτή των μοντέλων 6S και 6S Plus, 1334x750 (326ppi) και 1920x1080 (401ppi) αντίστοιχα. Η σημαντική αλλαγή για την οθόνη είναι η υποστήριξη μεγαλύτερου πλέον χρωματικού εύρους ακολουθώντας το πρότυπο P3 (από το sRGB της προηγούμενης έκδοσης). Φυσικά, αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που η κάμερα του νέου iPhone μπορεί να συλλάβει αυτά τα χρώματα, αλλά και από τη στιγμή που η σχετική υποστήριξη παρέχεται και από άλλες νεότερες συσκευές της Apple όπως ο iMac 5K. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η οθόνη του iPhone 7 είναι κατά 25% πιο φωτεινή από του iPhone 6S (μεγ. 625 cd/m2 από 500 cd/m2).

Περνώντας στα ενδότερα της νέας έκδοσης του iPhone, συναντάμε μια ακόμα σημαντική διαφορά. Αν και η Apple μας είχε συνηθίσει σε διπύρηνους επεξεργαστές στο παρελθόν, αυτή τη φορά έκανε το… πολυπόθητο βήμα στους τέσσερις με το νέο chip A10 Fusion. Από τους τέσσερις πυρήνες, οι δύο προσφέρουν υψηλές επιδόσεις και άλλοι δύο χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωσή τους. Οι πρώτοι δύο, από μόνοι τους, είναι κατά 40% ταχύτεροι από τον επεξεργαστή Α9 του iPhone A6, ενώ οι δεύτεροι καταναλώνουν μόλις το 20% της ενέργειας των πρώτων. Οι δύο αυτοί δεύτεροι πυρήνες αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν όλες τις «ελαφρές» εργασίες και, όταν απαιτηθεί μεγαλύτερη ισχύς, «εμπλέκονται» και οι δύο πρώτοι. Προσθέτοντας την κατά 50% μεγαλύτερη ταχύτητα του επεξεργαστή γραφικών από του iPhone 6S, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να καθυστερήσει τη νέα συσκευή.Η σημαντική αλλαγή για την οθόνη είναι η υποστήριξη μεγαλύτερου πλέον χρωματικού εύρους ακολουθώντας το πρότυπο P3.

Εκεί που πραγματικά έχει συντελεστεί η μεγαλύτερη εξέλιξη είναι οι κάμερες. Αρχικά, από την ανάλυση 5MP και το βίντεο 720p του 6S, η FaceTime φτάνει πλέον τα 7MP και τραβά βίντεο 1080p. Το διάφραγμα έχει διατηρηθεί στο f/2.2, ωστόσο ακόμα και αυτή η κάμερα μπορεί υποστηρίζει το μεγάλο χρωματικό εύρος στο οποίο αναφερθήκαμε.

Από την άλλη, η iSight κάμερα έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, ακόμα και με την ανάλυση να παραμένει στα 12MP. Πλέον, και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας, κάτι που υπήρχε μόνο στο 6S, αλλά και μεγαλύτερο χρωματικό εύρος όπως η οθόνη τους. Ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι ότι το διάφραγμα έχει ανοίξει περισσότερο φτάνοντας στο f/1.8, οπότε μπορείτε να έχετε καλύτερες φωτογραφίες ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Βελτίωση υπήρξε και στο φλας που είναι πλέον τετραπλό για καλύτερο και ακριβέστερο φωτισμό, ενώ, εκτός από την αναγνώριση προσώπου, οι νέες κάμερες υποστηρίζουν και αναγνώριση σώματος. Φυσικά, κατά τη λήψη βίντεο υποστηρίζεται ανάλυση 4Κ στα 30fps και 1080p στα 30/60fps.

Η μεγάλη βελτίωση στην iSight όμως βρίσκεται αλλού, καθώς στα νέα μοντέλα η κάμερα αυτή είναι... διπλή. Εκτός από τη βασική, υπάρχει και μία κάμερα telephoto με ίδια ανάλυση, αλλά με διαφορετική εστιακή απόσταση. Ο ρόλος της δεύτερης κάμερας είναι διττός, καθώς από τη μία επιτρέπει την επιλογή μεταξύ φακών ανάλογα με το θέμα της φωτογράφισης και από την άλλη, ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται οπτικό zoom 2x, με το ψηφιακό να ανεβαίνει στα 10x.H κάμερα iSight είναι... διπλή και, εκτός από τη βασική, υπάρχει και μία κάμερα telephoto με διαφορετική εστιακή απόσταση, η οποία «υλοποιεί» το οπτικό zoom 2x.

Άλλη μια μεγάλη αλλαγή, η οποία έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, είναι η αφαίρεση της τυπικής εισόδου ακουστικών 3,5 χιλ. που συναντάμε σε όλα τα smartphones. Σύμφωνα με την Apple, αυτό έγινε ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αδιαβροχοποίηση των συσκευών. Φυσικά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς στη συσκευασία των νέων μοντέλων θα βρείτε τόσο ακουστικά που να συνδέονται στη θύρα Lightning (EarPods), όσο και μετατροπέα από Lightning σε jack 3,5 χιλ. για να μπορείτε άνετα να συνδέσετε τα ακουστικά που έχετε. Προαιρετικά, θα έχετε σύντομα στη διάθεσή σας και τα ασύρματα ακουστικά AirPods, από τα οποία θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Siri με ένα διπλό άγγιγμα σε ένα από τα δύο. Όμως, οι αλλαγές στον τομέα του ήχου δε σταματούν εδώ. Το iPhone 7 διαθέτει δύο ηχεία και όχι ένα και μάλιστα σε δια διαφορετικές πλευρές ώστε να αποδίδουν πιο δυνατό, καθαρό και σωστό στερεοφωνικό ήχο.

Το νέο iPhone είναι εδώ, διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις από το προηγούμενο και μπορείτε να βρείτε όποιο μοντέλο του επιθυμείτε, σε όποιο χρώμα θέλετε, στα ψηφιακά ράφια του You.gr.


Δείτε τα βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα