Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

TomTom Rider 410

Σεπ 01 2016
Οι μοτοσυκλετιστές έχουν τις δικές τους απαιτήσεις από ένα σύστημα πλοήγησης που θα πρέπει να τους χαρίζει ανάλογη ελευθερία με τη μηχανή τους, όπως κάνει το TomTom Rider 410.
TomTom Rider 410
Οι περισσότεροι που έχουν επιλέξει τη μηχανή ως μέσο μεταφοράς έναντι του αυτοκινήτου το έκαναν για την ελευθερία που τους παρέχει να κινούνται πιο άνετα. Έτσι, μπορούν να ξεπεράσουν εύκολα τη μέτρια κίνηση της πόλης, να κινηθούν με μεγαλύτερη ευελιξία στην εξοχή, ακόμα και να χαράξουν νέες διαδρομές κάποιες φορές. Με αυτά κατά νου, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι ένα συμβατικό σύστημα πλοήγησης δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην ελευθερία που παρέχει η μηχανή. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως οι μοτοσυκλετιστές θέλουν ένα σύστημα πλοήγησης που είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα τους. Δηλαδή, κάτι σαν το Rider 410 της TomTom που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για αυτούς καλύπτοντας ακόμα και την παραμικρή ανάγκη τους.Η οθόνη του Rider 410, τεχνολογίας capacitive, διαγωνίου 4,3 ιντσών και ανάλυσης 480x272, είναι ιδιαίτερα φωτεινή ώστε να φαίνονται οι οδηγίες ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.

Φυσικά, ως συσκευή για μηχανή, το Rider 410 της TomTom διαθέτει όλες εκείνες τις τεχνικές προδιαγραφές που θα του επιτρέψουν να «επιβιώσει» και να προσφέρει τις υπηρεσίες του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αρχικά, είναι αδιάβροχο ώστε να αντέχει στη βροχή ακολουθώντας το πρότυπο IP67. Η οθόνη του, τεχνολογίας capacitive, διαγωνίου 4,3 ιντσών και ανάλυσης 480x272, είναι ιδιαίτερα φωτεινή ώστε να φαίνονται οι οδηγίες ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας ενώ παράλληλα, είναι κατάλληλη για χρήση από αναβάτη που φορά γάντια. Επίσης, η συσκευή επιτρέπει την εναλλαγή από οριζόντια σε κατακόρυφη προβολή αλλάζοντας και τη διάταξη του προβαλλόμενου χάρτη όπως ακριβώς γίνεται σε ένα smartphone. Με αυτή την εναλλαγή, που γίνεται πολύ εύκολα με τη βοήθεια της ειδικής βάσης, μπορείτε να το έχετε σε οριζόντια προβολή για μεγαλύτερο ζουμ και σε κάθετη προβολή για καλύτερη (πιο μακρινή) άποψη της διαδρομής. Ιδιαίτερα χρήσιμη για αναβάτες είναι και η δυνατότητα φωνητικών οδηγιών σε ακουστικά μέσω Bluetooth, κάτι που βοηθά να μην αποσπάται η προσοχή από το δρόμο.Η συσκευή επιτρέπει την εναλλαγή από οριζόντια σε κατακόρυφη προβολή αλλάζοντας και τη διάταξη του προβαλλόμενου χάρτη όπως ακριβώς γίνεται σε ένα smartphone.

Η συσκευή της TomTom έρχεται με προεγκατεστημένους χάρτες 45 χωρών της Ευρώπης, οι οποίοι θα αναβαθμίζονται δωρεάν εφ’ όρου ζωής, ενώ δίνεται, επίσης δωρεάν, η δυνατότητα εγκατάστασης παγκόσμιων χαρτών (Β. Αμερικής, Λατινικής Αμερικής, Αφρικής, Ωκεανίας, Νοτιοανατολικής Ασίας). Ωστόσο, για την Ευρώπη θα βρείτε και 100 προεγκατεστημένες διαδρομές ειδικά για μοτοσυκλετιστές ώστε να γνωρίσετε την ήπειρο με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε τη συμβολή της κοινότητας Map Share με καθημερινές αλλαγές στους χάρτες, μίας κοινότητας που αριθμεί σχεδόν 21 εκατ. χρήστες και ενημερώνει για αλλαγές σε όρια ταχύτητας, νέα ονόματα δρόμων, εμπόδια στη διαδρομή, κ.ά.Η συσκευή της TomTom έρχεται με προεγκατεστημένους χάρτες 45 χωρών της Ευρώπης, οι οποίοι θα αναβαθμίζονται δωρεάν εφ’ όρου ζωής, ενώ δίνεται, επίσης δωρεάν, η δυνατότητα εγκατάστασης παγκόσμιων χαρτών.

Ανάλογα εντυπωσιακά είναι τα χαρακτηριστικά του Rider 410 τόσο στο σχεδιασμό της διαδρομής, όσο και στην πλοήγηση κατά την ίδια τη διαδρομή. Αρχικά, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε στο χάρτη μια περιοχή που θέλετε να εξερευνήσετε και το σύστημα θα σχεδιάσει μια διαδρομή με επιστροφή. Αν θέλετε, μπορείτε να σχεδιάσετε μόνος σας τη διαδρομή από την άνεση του υπολογιστή σας με τη βοήθεια της εφαρμογής Tyre Pro που σας επιτρέπει να μοιράζεστε διαδρομές με άλλους χρήστες. Φυσικά, μπορείτε να αποθηκεύετε τις διαδρομές και να τις βλέπετε ή να τις επεξεργάζεστε σε μεταγενέστερο χρόνο. Κατά το σχεδιασμό της διαδρομής έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε στην πορεία σας στροφές ή περισσότερες ευθείες (όταν υπάρχουν εναλλακτικές). Αν και γνωρίζουμε την επιλογή σας (ποιος θέλει βαρετές ευθείες άραγε), πρόκειται για ένα ωραίο χαρακτηριστικό, όπως και η επιλογή μεταξύ χαμηλού (όσο πιο κοντά στο επίπεδο της θάλασσας) και υψηλού υψομέτρου.Μπορείτε να σχεδιάσετε τη διαδρομή από την άνεση του υπολογιστή σας, με τη βοήθεια της εφαρμογής Tyre Pro, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε διαδρομές με άλλους χρήστες.

Φυσικά, από τη συσκευή της TomTom δε λείπουν και όλα εκείνα τα πιο… γήινα χαρακτηριστικά, όπως οι υπηρεσίες TomTom Traffic και Speed Cameras για εφ’ όρου ενημέρωση σχετικά με την κυκλοφορία και τις κάμερες ταχύτητας αντίστοιχα. Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, οι δύο αυτές υπηρεσίες απαιτούν τη συνεργασία με το smartphone σας και το διαρκές κατέβασμα ενός μικρού όγκου δεδομένων, για το οποίο ίσως να πρέπει να είστε προσεκτικοί ανάλογα με το πρόγραμμα mobile data που διαθέτετε. Επίσης, κατά την πλοήγηση, η συσκευή παρέχει προηγμένη καθοδήγηση επιλογής λωρίδας, ενώ θα βρείτε πολλά σημεία ενδιαφέροντος.

Στην συσκευασία του Rider 410 θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για τη στήριξη της συσκευής στη μηχανή, καθώς και όλα τα απαραίτητα για τη φόρτιση της μπαταρία της καθ’ οδόν ώστε να έχει αυτονομία για άλλες 6 ώρες χωρίς τροφοδοσία.

Αναμφισβήτητα, το Rider 410 της TomTom είναι μια συσκευή πλοήγησης που έχει αναπτυχθεί για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις ενός μοτοσυκλετιστή, ιδιαίτερα αν αυτός δεν κινείται μόνο στα στενά όρια της πόλης και θέλει να ανακαλύπτει και να εξερευνά νέα μέρη. Αν είστε ένας από αυτούς, το TomTom Rider 410 είναι ότι πιο απαραίτητο… μετά τη μηχανή σας.


Δείτε τα βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα