Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πώς μπορείτε να επεκτείνετε εύκολα το οικιακό σας δίκτυο με Powerline Adapters

Σεπ 11 2017
Χάρις στους Powerline adapters, η επέκταση του οικιακού σας δικτύου είναι πλέον πολύ εύκολη υπόθεση. Η εγκατάστασή τους είναι υπόθεση λίγων λεπτών, ενώ υπάρχουν πολλές λύσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη
Πώς μπορείτε να επεκτείνετε εύκολα το οικιακό σας δίκτυο με Powerline Adapters
Η συνδεσιμότητα Wi-Fi είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο που μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο από τη φορητή συσκευή μας χωρίς την ανάγκη καλωδίου, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Ο πιο βασικός είναι το γεγονός ότι η ασύρματη σύνδεση είναι λειτουργική μόνο εντός συγκεκριμένης εμβέλειας του router, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το σήμα είναι αδύναμο ή ανύπαρκτο σε κάποια δωμάτια και αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν παρεμβολές ή εμπόδια, όπως για παράδειγμα οι τοίχοι του σπιτιού.

Οι powerline adapters (επίσης γνωστοί και ως HomePlugs) αποτελούν την πιο αξιόπιστη λύση επέκτασης του οικιακού μας δικτύου. Συνδέοντας τις εν λόγω συσκευές στις πρίζες ρεύματος μπορούμε να έχουμε Internet σε κάθε σημείο του σπιτιού χωρίς επιπλέον καλώδια.

Πως ακριβώς λειτουργούν οι powerline adapters;


Οι powerline adapters χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο επικοινωνίας PLC (Power-line communication) το οποίο αξιοποιεί την οικιακή καλωδίωση ηλεκτροδότησης για να μεταφέρει (ή να διανέμει) ταυτόχρονα ηλεκτρικό ρεύμα και δεδομένα. Δύο adapters αρκούν για να δημιουργήσουν γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους, επεκτείνοντας έτσι το οικιακό δίκτυο. Ανάλογα το χώρο και τις ανάγκες σας, ίσως χρειαστείτε τρεις ή περισσότερους adapters για να επεκτείνετε το δίκτυο σας, σε ολόκληρο το σπίτι ή το γραφείο.

Ethernet ή Wi-Fi;
Τα οφέλη από μια ενσύρματη σύνδεση είναι πολλά, αλλά αν χρειάζεστε ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο από δωμάτιο όπου δεν φτάνει το σήμα Wi-Fi του router σας, τότε θα χρειαστείτε ασύρματο powerline adaptor (που ενσωματώνει και λειτουργίες wireless extender), ο οποίος στην ουσία λειτουργεί και ως ασύρματο access point, πέρα από την ενσύρματη σύνδεση που παρέχει.

Είναι εύκολη η εγκατάσταση;
Η δημιουργία δικτύου με τους powerline Adapters είναι, στην κυριολεξία, υπόθεση μερικών λεπτών. Απλά συνδέστε τον ένα αντάπτορα σε μια ελεύθερη πρίζα και στο router (με ένα καλώδιο Ethernet) και τον δεύτερο σε μια πρίζα στο χώρο που θέλετε να καλύψετε. Στη συνέχεια, πατώντας το πλήκτρο ζεύξης (Pair), η συσκευή εντοπίζει το διαθέσιμο δίκτυο χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω ρυθμίσεις.

Επιλέγοντας Powerline


Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή Powerline είναι η ταχύτητα μεταφοράς που προσφέρει. Υπάρχουν powerline adapters που διαθέτουν ταχύτητες 200 Mbps (megabits per second), 500 Mbps και φτάνουν μέχρι και 1.2 Gbps (1200 Mbps). Αν χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα δύο συσκευές για email, browsing και για πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε οι adapters με ταχύτητα μεταφοράς 200 Mbps θα σας καλύψουν και με το παραπάνω. Για streaming ταινιών HD, για μεταφορά μεγάλων αρχείων σε εξωτερικό δικτυακό δίσκο (NAS) ή για online gaming θα χρειαστείτε adapters με ταχύτητα μεταφοράς από 500 Mbps και πάνω. Οι adapters με υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ενδείκνυνται για ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων από δύο συσκευών. Θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη σας ότι το powerline που θα επιλέξετε θα καθορίσει και τις δυνατότητες του οικιακού σας δικτύου. Για το λόγο αυτό αξίζει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα επιπλέον χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που διαθέτει το powerline που εξετάζετε να αγοράσετε, ώστε να έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Σε όσους powerline διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στο πρωτόκολλο επικοινωνίας Wi-Fi. Στην καλύτερη περίπτωση, η συσκευή μπορεί να υποστηρίζει το νεότερο πρότυπο σύνδεσης 802.11ac προσφέροντας υψηλές ταχύτητες έως και 1200+ Mbps – όπως είναι για παράδειγμα το Powerline Devolo 1200+ WiFi Starter Kit. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένη πρίζα (pass through) για να συνδέσετε ταυτόχρονα όποια ηλεκτρική συσκευή επιθυμείτε. Επιπλέον, η πρίζα μπορεί να διαθέτει ειδικό φίλτρο που απομονώνει το θόρυβο από άλλες ηλεκτρικές συσκευές, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερές ταχύτητες.

Άλλο χαρακτηριστικό που σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο είναι οι επιπλέον θύρες ethernet. Για παράδειγμα, με μία συσκευή όπως το Powerline Bundle PA8030P KIT v1.0 της TP-LINK μπορείτε να αξιοποιήσετε την επιπλέον θύρα (ή θύρες) ethernet για να συνδέσετε τη Smart TV, το PC ή την κονσόλα σας. Επιπλέον, κάποιες προτάσεις λειτουργούν και σε τριφασικό ρεύμα ανεξάρτητά σε ποια φάση βρίσκεται η μία συσκευή από την άλλη, ενώ πολλοί powerlines διαθέτουν αυτόματη κρυπτογράφηση για προστασία δεδομένων έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο δίκτυο σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα