Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τεχνολογίες στα πλυντήρια ρούχων και πιάτων για εξοικονόμηση και άνεση

Σεπ 06 2017
Γνωρίστε τους σύμμαχούς σας στην καθημερινή φροντίδα των ρούχων σας, αλλά και πώς το πλυντήριο πιάτων μπορεί να γίνει το δεξί σας χέρι στην κουζίνα σας.
Τεχνολογίες στα πλυντήρια ρούχων και πιάτων για εξοικονόμηση και άνεση
Ως οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια αλλάζουν συνεχώς μορφή και χαρακτήρα, με στόχο να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας σε όλες τις περιστάσεις. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το πλυντήριο πιάτων. Η συγκεκριμένη συσκευή ήταν πριν από λίγα χρόνια πολυτέλεια. Σήμερα όμως έχει γίνει απαραίτητη συσκευή για ένα νοικοκυριό, αφού μειώνει τις δουλειές στην κουζίνα και παράλληλα συμβάλει στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Επειδή, όμως, ένα προϊόν δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται, πράγμα που σημαίνει ότι πάντα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για ακόμα περισσότερες ευκολίες και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στο σύγχρονο σπίτι, αξίζει να δούμε μερικές από τις τελευταίες καινοτομίες στο χώρο των πλυντηρίων ρούχων και πιάτων.

Πλυντήριο ρούχων


Προκειμένου να περιοριστεί η αλόγιστη σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας και νερού, τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων ενσωματώνουν «έξυπνες» λειτουργίες οι οποίες χρησιμοποιούν μικρότερες ποσότητες νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν αποτελεσματικό πλύσιμο στο μισό χρόνο.

Μία από τις πιο βασικές λειτουργίες στα περισσότερα πλυντήρια ρούχων είναι η αυτόματη αναγνώριση των δεδομένων πλύσης, όπως είναι το αυτόματο ζύγισμα ρούχων για προσαρμογή της ποσότητας νερού και απορρυπαντικού. Συγκεκριμένα, χάρη στους «έξυπνους» αισθητήρες, το πλυντήριο μπορεί να υπολογίσει το βάρος του φορτίου, αλλά και το βαθμό των λεκέδων, κάνοντας χρήση της ανάλογης ποσότητας νερού και απορρυπαντικού. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που βρίσκουμε ακόμα και σε προσιτές προτάσεις, όπως είναι το Pitsos WQP1200G9. Μάλιστα, υπάρχουν μοντέλα που συνεργάζονται με smartphones που διαθέτουν NFC, όπως το Smart Touch της Candy, για να διαχειρίζεστε το πλυντήριο σας και να απολαμβάνετε ένα κόσμο έξυπνων λειτουργειών.

Περισσότερες επιλογές πλύσης και αυτόνομες λειτουργίες
Ένα πλυντήριο ρούχων τελευταίας τεχνολογίας προσφέρει περισσότερες επιλογές πλύσης, καθώς και αυτόνομες λειτουργίες ρύθμισης θερμοκρασίας, ξεβγάλματος και στροφών στυψίματος, τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε και χειροκίνητα – ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας. Λειτουργίες που μπορείτε να βρείτε και στο Πλυντήριο Ρούχων Candy CS 1292D3. Ακόμη, τα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια προσφέρουν χρονοκαθυστέρηση έναρξης για μεγαλύτερη ευελιξία. Το Πλυντήριο Ρούχων Bosch WOT20257GR, για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένο με λειτουργία χρονοκαθυστέρησης έναρξης 24 ωρών για να μπορείτε να προκαθορίσετε το χρόνο έναρξης του προγράμματος του πλυντηρίου. Έτσι, μπορείτε να ξέρετε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η πλύση θα τελειώσει ακριβώς την ώρα που εσείς θέλετε. Επιπλέον, σχεδόν κάθε σύγχρονο πλυντήριο ρούχων διαθέτει πρόγραμμα γρήγορης πλύσης, για εξοικονόμηση χρόνου και κατανάλωσης. Για παράδειγμα, το Πλυντήριο Ρούχων Pitsos WQP1200G9 διαθέτει επιλογή πλύσης «quick», ιδανικό για όταν θέλετε να φρεσκάρετε γρήγορα τα αγαπημένα σας ρούχα.

Στεγνωτήριο


Η συνέχεια της φροντίδας των ρούχων μετά το πλύσιμο είναι, φυσικά, το σωστό στέγνωμα. Όπως με τα πλυντήρια, τα στεγνωτήρια προσφέρουν πλέον περισσότερες δυνατότητες και ευελιξίες, ώστε να περνάτε περισσότερο χρόνο φορώντας τα ρούχα σας, αντί να τα απλώνετε. Κατ’ αρχάς, πολλά μοντέλα δεν απαιτούν εξωτερικό εξαερισμό για να λειτουργήσουν, αφού χρησιμοποιούν σύστημα στεγνώματος με συμπύκνωση υδρατμών. Ένα στεγνωτήριο όπως το Morris MCD-8522 θα στεγνώσει απαλά τα ρούχα σας απομακρύνοντας κάθε ίχνος υγρασίας, με τους υδρατμούς να υγροποιούνται και συγκεντρώνονται στο δοχείο νερού.

Φυσικά, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας, θα βρείτε πλήθος προγραμμάτων και επιλογών στεγνώματος. Για παράδειγμα, στο Στεγνωτήριο Candy SLC D813B-S θα βρείτε προγράμματα για βαμβακερά, μάλλινα και άλλα ευαίσθητα υφάσματα, μέχρι πρόγραμμα για λιγότερο τσαλάκωμα (και άρα λιγότερο σιδέρωμα). Άλλα μοντέλα, όπως το Pitsos WTP60000, προσφέρουν ειδικά προγράμματα για αθλητικό ρουχισμό, αντιαλλεργικό, αλλά και γρήγορο στέγνωμα για ευπαθή υφάσματα.

Και επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις ο χώρος είναι πολύτιμος υπάρχει πάντα και η τοποθέτηση πλυντηρίου – στεγνωτηρίου σε διάταξη κολώνας, στην οποία το στεγνωτήριο τοποθετείται πάνω από το πλυντήριο – χρησιμοποιώντας το σχετικό σύνδεσμο.

Πλυντήριο-Στεγνωτήριο
Τα πλυντήρια – στεγνωτήρια είναι εξαιρετικά εργονομικά και εύχρηστα, αλλά και ιδανική λύση όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, αφού μόνο μία συσκευή μπορεί να προσφέρει πλύσιμο και στέγνωμα, χωρίς ωστόσο συμβιβασμούς σε δυνατότητες και απόδοση. Ένα πλυντήριο – στεγνωτήριο όπως το Morris CDW-97578, με χωρητικότητα πλύσης και στεγνώματος 9 κιλά και 7 κιλά αντίστοιχα, ίσως σας καλύψει και με το παραπάνω – ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι μια μέση πλύση ζυγίζει περίπου 3-4 κιλά. Με πιο απλά λόγια, μπορείτε να πλύνετε και να στεγνώσετε τα ρούχα σας με το πάτημα ενός πλήκτρου!

Πλυντήριο πιάτων


Εφαρμόζοντας έξυπνες τεχνολογίες το πλυντήριο πιάτων χρησιμοποιεί το ελάχιστο δυνατό νερό για να κάνει μια ολοκληρωμένη πλύση. Για παράδειγμα, με μόλις 9,5 λίτρα νερό, το πλυντήριο πιάτων Siemens SN236I00EE μπορεί να πλύνει αποτελεσματικά έως και 13 διεθνή σερβίτσια (1 διεθνές σερβίτσιο=12 σκεύη), καλύπτοντας άνετα μια οικογένεια ή ένα πολυάσχολο νοικοκυριό. Ορισμένες τεχνολογίες όπως η ActiveWater της Bosch μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα και εξασφαλίζουν πλύση φιλική προς το περιβάλλον, για άριστο καθάρισμα. Επίσης, μπορείτε να εμπιστευτείτε τα αγαπημένα σας γυαλικά και όλα τα ευαίσθητα σκεύη σας σε ένα ποιοτικό, μοντέρνο πλυντήριο πιάτων.

Αναζητήστε χαρακτηριστικά που παρέχουν επιπλέον σταθερότητα και προστασία για τα ποτήρια σας, όπως π.χ. το GlassProtect στα περισσότερα πλυντήρια πιάτων της Bosch, της Neff και της Pitsos ή το glassCare στα αντίστοιχα μοντέλα της Siemens. Επιπλέον, ορισμένα πλυντήρια, όπως π.χ. το Siemens SN236I00EE, σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε ή και να μετακινήσετε ράφια για να τα χωρέσετε όλα, ενώ διαθέτουν και τρίτο καλάθι varioDrawer για μεγαλύτερη ευελιξία και πιο εύκολη τοποθέτηση των σκευών.

Τεχνολογία Inverter
Παρά το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές πλυντηρίων ρούχων και πιάτων τονίζουν ότι οι συσκευές τους διαθέτουν κινητήρα Inverter, τα οφέλη της εν λόγω τεχνολογίας δεν είναι γνωστά σε όλους – και είναι πραγματικά πολλά. Για παράδειγμα, τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με τεχνολογία Inverter εξασφαλίζουν αθόρυβη λειτουργία και υψηλή ενεργειακή απόδοση, ενώ, σε σύγκριση με τους συμβατικούς μηχανισμούς, δεν απαιτείται επιπλέον τροφοδοτικό ή ψήκτρες άνθρακα για τη λειτουργία της συσκευής, παρέχοντας αντοχή, υψηλή ενεργειακή απόδοση και παράλληλα ισχυρή λειτουργία. Η τεχνολογία αυτή δημιουργεί μια ισορροπημένη περιστροφή του κάδου, που βοηθά στη μείωση των κραδασμών και του θορύβου, αυξάνοντας την απόδοση, ενώ μειώνονται και οι πιθανότητες για εμφάνιση βλαβών. Με δεδομένο λοιπόν ότι η εν λόγω τεχνολογία προσφέρει πολλά οφέλη, καλό είναι να εξετάσετε την αγορά πλυντηρίου ή πλυντηρίου-στεγνωτηρίου Inverter. Υπάρχουν μάλιστα προτάσεις, όπως το Πλυντήριο Ρούχων Pitsos WQP1200G9 ή το Πλυντήριο-Στεγνωτήριο Ρούχων Morris CΒW-10716, με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου (dB) – πολύ σημαντικό όταν θέλετε να βάζετε πλυντήριο τις βράδυνες ώρες.

Η ίδια «φιλοσοφία» ισχύει και στην περίπτωση των πλυντηρίων πιάτων με τεχνολογία Inverter, δηλαδή αυξημένη αποδοτικότητα μηχανής, μειωμένες τριβές και κραδασμοί, ενώ συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ανεξάρτητα από το φορτίο που έχετε τοποθετήσει στο πλυντήριο, η τεχνολογία Inverter εξασφαλίζει αποτελεσματικό πλύσιμο, εξοικονόμηση ενέργειας έως 50-60%, αλλά και αθόρυβη λειτουργία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν πρόκειται να το ακούσετε ποτέ, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως με τα πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, θα βρείτε προσιτά πλυντήρια πιάτων, με πληθώρα λειτουργιών που έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τη ζωή σας. Μια τέτοια πρόταση είναι και το Πλυντήριο Πιάτων Bosch SKS62E22EU.

Ενεργειακή κλάση
Η αντικατάσταση της παλιάς συσκευής μας με μια σύγχρονη, υψηλότερης ενεργειακής κλάσης, μπορεί να αποδειχθεί συμφέρουσα οικονομική επιλογή, με το κόστος αγοράς να αποσβένεται σε βάθος χρόνου από την εξοικονόμηση. Επιπλέον, το κόστος λειτουργίας μιας ηλεκτρικής οικιακής συσκευής εξαρτάται άμεσα από την ενεργειακή αποδοτικότητά της. Για παράδειγμα, η αντικατάσταση μιας συσκευής τάξης ενεργειακής απόδοσης D με μια συσκευή τάξης ενεργειακής απόδοσης A+++ μπορεί να εξασφαλίσει μείωση της κατανάλωσης έως και 80%.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και αν δεν σας είναι απαραίτητες όλες οι παραπάνω ευκολίες, η υψηλή ενεργειακή κλάση των σύγχρονων συσκευών αποτελεί από μόνο του σοβαρό επιχείρημα για να στείλετε στην ανακύκλωση το παλιό και ενεργοβόρο πλυντήριο σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα