Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τι είναι και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το Windows 10 Game Mode

Σεπ 20 2017
Η λειτουργία παιχνιδιού (Game mode) στα Windows 10 έρχεται για να ενισχύσει την εμπειρία gaming, ανεξάρτητα εάν είστε κάτοχος high-end PC ή όχι.
Τι είναι και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το Windows 10 Game Mode
Οι κάτοχοι gaming PC θα υποδέχονται πάντα με ιδιαίτερη θέρμη οποιοδήποτε χαρακτηριστικό ή λειτουργία μπορεί να ενισχύει την εμπειρία παιχνιδιού. Με αυτό κατά νου μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη χαρά σκόρπισε η Microsoft όταν αποφάσισε να προσθέσει στα Windows 10 ένα χαρακτηριστικό που ενισχύει τις επιδόσεις του παιχνιδιού και το οποίο ονομάζεται Λειτουργία Παιχνιδιού (Game Mode). Η συγκεκριμένη λειτουργία εισήχθη στο τελευταίο (μεγάλο) Windows 10 Creators Update και ήρθε με σκοπό να αλλάξει το PC gaming προς το καλύτερο. Η Microsoft θέλει να μετατρέψει – τρόπον τινά – τον υπολογιστή σας σε κονσόλα και με το Game Mode βρίσκεται σίγουρα στο σωστό δρόμο.

Τι είναι η Λειτουργία Παιχνιδιού;
Η Λειτουργία Παιχνιδιού είναι ένα χαρακτηριστικό που θα επαναπροσδιορίσει τους πόρους του συστήματός σας. Όταν ξεκινήσετε ένα παιχνίδι θα δώσει προτεραιότητα στη CPU και τη GPU του υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας θα χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για εργασίες στο παρασκήνιο και η κύρια προτεραιότητά του θα είναι η εμπειρία παιχνιδιού σας. Οποιεσδήποτε εργασίες δεν αποτελούν προτεραιότητα ή είναι ανεπιθύμητες θα σταματήσουν αυτόματα.

Ποιες είναι αυτές οι εργασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο;
Στις εργασίες παρασκηνίου περιλαμβάνονται διάφορες λειτουργίες, όπως είναι οι τυχαίες σαρώσεις από το πρόγραμμα ασφαλείας (antivirus). Προς το παρόν, δεν μπορείτε να εκτελέσετε ή να σταματήσετε μια συγκεκριμένη εργασία παρασκηνίου όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία παιχνιδιού. Η ομάδα του Xbox έχει σχεδιάσει τη λειτουργία παιχνιδιού με τέτοιο τρόπο, ώστε να διανέμει ορισμένα threads για τα παιχνίδια σας και άλλα για το σύστημα. Η λειτουργία παιχνιδιού δημιουργήθηκε για να σας προσφέρει υψηλό και σταθερό ρυθμό καρέ που οδηγεί σε καλύτερο gameplay. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται να δείτε σημαντική βελτίωση στο ρυθμό καρέ (frame rate). Θα υπάρξει μόνο μια αύξηση της τάξης του 2 - 5%. Αυτό εξαρτάται επίσης από το παιχνίδι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας.

Η λειτουργία παιχνιδιού είναι μέρος της Γραμμής παιχνιδιών (Game Bar), ένα overlay app το οποίο σας επιτρέπει να μοιράζεστε, να καταγράφετε και να μεταδίδετε το gameplay σας στο διαδίκτυο. Δυστυχώς όμως η λειτουργία παιχνιδιού δεν θα λειτουργήσει σε όλα τα παιχνίδια. Το εν λόγω χαρακτηριστικό υποστηρίζει επίσης εφαρμογές Universal Windows Platform (UWP) και Win32 gaming, ενώ θα προστεθούν σύντομα περισσότερα παιχνίδια.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Παιχνιδιού


Συνήθως, η λειτουργία παιχνιδιού είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, διαφορετικά η ενεργοποίηση της είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Απλά, από το μενού Έναρξη, πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Παιχνίδια και στην αριστερή στήλη επιλέξτε Λειτουργία παιχνιδιού και στη συνέχεια κλικ στο toggle ενεργοποίησης. Λάβετε υπόψη ότι μόλις το ενεργοποιήσετε, θα πρέπει επίσης να το ενεργοποιήσετε σε κάθε παιχνίδι που παίζετε. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε ενεργοποιώντας την γραμμή παιχνιδιών που βρίσκεται στην ίδια ενότητα με τη λειτουργία παιχνιδιού.

Ανοίξτε την γραμμή παιχνιδιών και σιγουρευτείτε ότι είναι ενεργοποιημένες όλες οι επιλογές κάτω από την ενότητα: «Εγγράψτε αποσπάσματα παιχνιδιών, στιγμιότυπα οθόνης και εκπομπές χρησιμοποιώντας τη Γραμμή παιχνιδιών». Ανοίξτε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε και πατήστε "Win + G" και θα εμφανιστεί η Γραμμή παιχνιδιών. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και όταν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Γενικά. Έπειτα κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στο πεδίο "Χρήση λειτουργίας παιχνιδιού για αυτό το παιχνίδι". Όποτε θέλετε να απενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία παιχνιδιού, απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου.

Βελτιώνεται συνεχώς
Η λειτουργία παιχνιδιού των Windows 10 είναι σχετικά νέο χαρακτηριστικό και θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Να είστε σίγουροι ότι η Microsoft θα κάνει την εν λόγω λειτουργία την καλύτερη στην κατηγορία της, ώστε οι παίκτες να απολαμβάνουν ακόμα καλύτερη εμπειρία gaming.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα