Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tips ασφαλείας σε περίπτωση χρήσης δημόσιου Wi-Fi

Σεπ 27 2017
Η χρήση ενός δημόσιου Wi-Fi ενέχει κάποιους κινδύνους. Για το λόγο αυτό πρέπει πάντα να λαμβάνονται ορισμένα μέτρα προστασίας.
Tips ασφαλείας σε περίπτωση χρήσης δημόσιου Wi-Fi
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab, η οποία βασίζεται σε ανάλυση πληροφοριών από περισσότερα από 31 εκατομμύρια Wi-Fi hotspots παγκοσμίως, το 28% των Wi-Fi δικτύων παγκοσμίως δεν προστατεύεται και ενέχει άμεσο κίνδυνο για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι όλη η κίνηση που μεταφέρεται και μεταδίδεται μέσω αυτών των δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μηνυμάτων, τυχόν κωδικών πρόσβασης ή εγγράφων μεταξύ πολλών άλλων, εύκολα μπορούν να υποκλαπούν και να χρησιμοποιηθούν από επιτιθέμενους.

Δυστυχώς , λίγοι είναι οι χρήστες που λαμβάνουν υπόψη τους παραπάνω κινδύνους, καθώς οι περισσότεροι συνήθως τους αγνοούν και δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τους εαυτούς τους. Μάλιστα, πολλές φορές η χρήση ενός δημόσιου, δωρεάν και μη ασφαλούς ασύρματου δικτύου Wi-Fi είναι μονόδρομος. Έτσι, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραμένετε σε εγρήγορση όταν συνδέστε σε ένα Wi-Fi δίκτυο - λαμβάνοντας υπόψη σας τα παρακάτω μέτρα ασφαλείας.

Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία VPN


Η σύνδεση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN, Virtual Private Network) είναι ο πιο εύκολος τρόπος να προστατέψετε τις συσκευές σας όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω μιας μη ασφαλούς σύνδεσης όπως ένα Wi-Fi hotspot. Ακόμα κι αν ένας κακόβουλος χρήστης κατορθώσει να αποκτήσει πρόσβαση στη σύνδεσή σας, τα δεδομένα θα είναι κρυπτογραφημένα και έτσι δε θα μπορεί να εντοπίσει τη δραστηριότητά σας. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι αξιόπιστες υπηρεσίες VPN δεν αποθηκεύουν κανένα είδος ιστορικού χρήστη. Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι ορισμένες ιστοσελίδες και υπηρεσίες δεν επιτρέπουν τη χρήση VPN, γι’ αυτό καλό είναι να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν πρόκειται να συνδεθείτε στο εργασιακό σας δίκτυο.

Χρησιμοποιήστε συνδέσεις SSL
Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε VPN για γενική περιήγηση στο διαδίκτυο, μπορείτε τουλάχιστον να προσθέστε ένα επίπεδο κρυπτογράφησης στην επικοινωνία σας χρησιμοποιώντας την επιλογή HTTPS σε ιστοσελίδες που επισκέπτεστε συχνά ή που απαιτούν την εισαγωγή ορισμένων μορφών διαπιστευτηρίων. Να θυμάστε ότι οι hackers γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες επαναχρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης, αφού συνήθως το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής σας για κάποιο τυχαίο φόρουμ είναι το ίδιο και για το τραπεζικό ή επαγγελματικό δίκτυό σας. Η αποστολή αυτών των διαπιστευτηρίων με μη κρυπτογραφημένο τρόπο θα μπορούσε να αποτελέσει την «κερκόπορτα» σε επίδοξους εισβολείς. Οι περισσότερες ιστοσελίδες και υπηρεσίες που απαιτούν σύνδεση ή διαπιστευτήρια έχουν την επιλογή "HTTPS" στις ρυθμίσεις τους.

Απενεργοποίηση κοινής χρήσης


Όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο σε δημόσιο χώρο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε -για μέγιστη προστασία από τα κακόβουλα μάτια των διαδικτυακών εγκληματιών- είναι να αποφύγετε την κοινή χρήση αρχείων και συσκευών. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση από τις προτιμήσεις συστήματος ή τον Πίνακα Ελέγχου, ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα ή να αφήσετε τα Windows να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφαλείας επιλέγοντας κατηγορία δικτύου «Δημόσιο» την πρώτη φορά που συνδέεστε σε ένα νέο, μη ασφαλές δίκτυο.

Απενεργοποιήστε το Wi-Fi όταν δεν το χρειάζεστε
Ακόμη και αν δεν έχετε ενεργή σύνδεση σε δίκτυο, το Wi-Fi της συσκευής σας εξακολουθεί να μεταδίδει δεδομένα μεταξύ οποιουδήποτε δικτύου εντός εμβέλειας, πράγμα που επίσης ενέχει κινδύνους. Εφόσον δεν χρειάζεστε σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο, καλό είναι να απενεργοποιείτε το Wi-Fi στη συσκευή σας. Εκτός από ασφάλεια, θα έχετε και πολύ περισσότερο χρόνο μέχρι την επόμενη φόρτιση της μπαταρίας σας.

Αν η μόνη επιλογή που έχετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μη ασφαλές δημόσιο δίκτυο, έστω και αν έχετε λάβει όλα τα παραπάνω μέτρα, καλύτερα να αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες σε ένα τέτοιο δίκτυο. Για παράδειγμα, μην πραγματοποιείτε διαδικτυακές αγορές ή άλλες συναλλαγές, καθώς και τη σύνδεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Για τέτοιου είδους δραστηριότητες, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα