Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Βασικές συσκευές για να εξοπλίσετε σωστά την κουζίνα σας

Σεπ 04 2017
Το ψυγείο, η ηλεκτρική κουζίνα, αλλά και ο απορροφητήρας, είναι ο βασικός εξοπλισμός για μια σωστή και λειτουργική κουζίνα. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε.
Βασικές συσκευές για να εξοπλίσετε σωστά την κουζίνα σας
Είτε πρόκειται να «στήσουμε» από την αρχή μια κουζίνα, π.χ. λόγω μετακόμισης σε ένα καινούργιο σπίτι, είτε ανανεώνουμε την παλιά, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι για τα χαρακτηριστικά και τις πρόσθετες λειτουργίες που μπορεί να διαθέτει ο βασικός εξοπλισμός μας, δηλαδή το ψυγείο, η ηλεκτρική κουζίνα και ο απορροφητήρας που πρόκειται να αγοράσουμε, έτσι ώστε να επιλέξουμε το μοντέλο που θα καλύψει με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες μας.

Επιλέγοντας ψυγείο


Το ψυγείο είναι πλέον κάτι παραπάνω από ένα «ντουλάπι ψύξης» που απλά βρίσκεται στην κουζίνα για να συντηρεί τα τρόφιμα μας. Σήμερα, οι κατασκευαστές ψυγείων καινοτομούν και φέρνουν συνεχώς νέες τεχνολογίες, σχέδια και χαρακτηριστικά στο σπίτι μας. Με ένα νέο, σύγχρονο ψυγείο δίνουμε αέρα ανανέωσης στην κουζίνα μας και παράλληλα εξοικονομούμε ενέργεια. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ψυγείου (ή καταψύκτη) είναι η χωρητικότητα και οι διαστάσεις του.

Δεν αρκεί μόνο να μετρήσουμε τον όγκο του χώρου που διαθέτουμε για να επιλέξουμε ένα ψυγείο σε αυτές τις διαστάσεις. Θα πρέπει να δώσουμε επίσης βάση στη χωρητικότητα του ψυγείου (ή καταψύκτη), η οποία μετριέται σε λίτρα (lt). Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η χωρητικότητα της συσκευής είναι συνυφασμένη με τις καθημερινές μας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. Για παράδειγμα, αν αγοράζουμε συχνά κατεψυγμένα τρόφιμα για εξοικονόμηση χρόνου, τότε ίσως χρειαστούμε ψυγειοκαταψύκτη με μεγάλη χωρητικότητα κατάψυξης ή ακόμα και ξεχωριστό καταψύκτη. Επίσης, μια σημαντική δυνατότητα που προσφέρουν τα περισσότερα ψυγεία, μονόπορτα ή δίπορτα, είναι η δυνατότητα αλλαγής φοράς ανοίγματος πόρτας, για μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά στην τοποθέτησή τους στο χώρο.

Βασικοί τύποι ψυγείων

Ψυγειοκαταψύκτες
Οι ψυγειοκαταψύκτες χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: άνω κατάψυξης και κάτω κατάψυξης. Τα ψυγεία άνω κατάψυξης έχουν το χώρο κατάψυξης πάνω από αυτόν της ψύξης, ενώ ο σχεδιασμός των ψυγείων κάτω κατάψυξης τοποθετεί τον χώρο κατάψυξης κάτω από τη ψύξη. Και στις δύο διαμορφώσεις το τμήμα του καταψύκτη συνήθως καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνολικού μεγέθους. Η επιλογή ανάμεσα στα εν λόγω μοντέλα είναι θέμα εργονομίας, αλλά και διατροφικών συνηθειών. Τα ψυγεία κάτω κατάψυξης είναι πλέον και η πιο δημοφιλής κατηγορία. Προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στο χώρο συντήρησης, αφού δεν χρειάζεται να σκύβουμε για τα φρέσκα τρόφιμα, ωστόσο ο χώρος κατάψυξης συνήθως καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σε σχέση με ένα ψυγείο άνω κατάψυξης ίδιας συνολικής χωρητικότητας. Φυσικά, ανάλογα πάντα με τις καθημερινές μας ανάγκες, υπάρχουν μοντέλα όπως το Siemens KG36NNL30 που διαθέτουν επαρκή χωρητικότητα και στους δύο θαλάμους: κατάψυξης/συντήρησης.

Ντουλάπες & Side by Side
Τα ψυγεία ντουλάπες και Side by Side συνδυάζουν ψύξη και κατάψυξη σε μία μονάδα, ενώ διαθέτουν μεγάλο εσωτερικό χώρο. Είναι εξοπλισμένα με διαιρούμενες πόρτες που ανοιγοκλείνουν όπως τα φύλλα μιας ντουλάπας προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη εργονομία: λόγω της μικρότερης επιφάνειας των πορτών ο ελεύθερος χώρος που απαιτείται για το άνοιγμα τους είναι μικρότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο για τα ψυγεία άνω ή κάτω κατάψυξης. Ως εκ τούτου είναι ιδανικά για τοποθέτηση σε στενούς χώρους ως προς το άνοιγμα της πόρτας. Επιπρόσθετα, διαθέτουν ρυθμιζόμενα ράφια για βέλτιστη ευελιξία, ευρύτερο χώρο για φρέσκα και κατεψυγμένα τρόφιμα, και επιπλέον λειτουργίες, όπως έξοδο πάγου ή/και κρύου νερού. Ενδεικτικά, ένα ψυγείο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι το Ψυγείο Ντουλάπα Morris Τ71525D Inox.

Μονόπορτα & Mini Bars
Τα μονόπορτα ψυγεία χωρίζονται σε διάφορες υποκατηγορίες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τα ψυγεία συντήρησης, τα οποία χαρακτηρίζονται από την απουσία χώρου κατάψυξης, όπως είναι το Morris S71350 NFL, ενώ υπάρχουν μονόπορτα, όπου ο χώρος κατάψυξης βρίσκεται στο εσωτερικό και πάνω από το χώρο ψύξης. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση στο χώρο της κατάψυξης προϋποθέτει το άνοιγμα δύο πορτών, μίας εξωτερικής και μίας εσωτερικής. Από εκεί και πέρα, διαχωρίζονται περαιτέρω σε μοντέλα μικρών διαστάσεων, όπως είναι π.χ. το μονόπορτο Morris S7181SP. Επιπλέον, έχουμε και τα μοντέλα ιδιαίτερα μικρών διαστάσεων (Mini Bars), τα οποία είναι ιδανικά για κοιτώνες, κρεβατοκάμαρες, για εγκατάσταση κάτω από πάγκο κ.λπ., ενώ μπορούν να μεταφερθούν εύκολα. Υπάρχουν επίσης Mini Bars συντήρησης, όπως το Morris Γυαλί Μini Bar W7258GD, και μοντέλα με εσωτερική κατάψυξη, όπου ο χώρος κατάψυξης είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτόν της ψύξης. Αυτό σημαίνει ότι σε μοντέλα όπως το Mini Bar United UND-4506, δεν θα πρέπει να υπολογίζετε τον καταψύκτη τους για κάτι παραπάνω εκτός από μερικές παγοκύψέλες και για να παγώσετε 1-2 μικρά μπουκάλια νερό, ωστόσο διαθέτουν επαρκή χώρο συντήρησης (σε σχέση με το μέγεθός τους) για να αποθηκεύσετε τα τρόφιμά σας.

Ψύκτες κρασιών
Οι ψύκτες κρασιών απευθύνονται στους λάτρεις του κρασιού που θέλουν να συντηρούν μέσα σε αυτούς τις αγαπημένες τους ετικέτες, ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιούν το χώρο του ψυγείου τους. Εξασφαλίζουν επίσης ιδανικές συνθήκες για την ελαστικότητα των φελλών και την αναπνοή του κρασιού κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, και με χωρητικότητες που μπορούν να «φιλοξενήσουν» ακόμα και πάνω από 40 μπουκάλια, όπως ο ψύκτης κρασιών Morris MFC-45202. Υπάρχουν επίσης, μοντέλα με ξεχωριστές ζώνες ρύθμισης θερμοκρασίας για κόκκινα, λευκά ή αφρώδη κρασιά, όπως ο ψύκτης κρασιών Morris MFC-33201, ενώ άλλα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με γυάλινη πόρτα με φίλτρο κατά της ακτινοβολίας UVA (δείτε το Inventor IW16BL), ώστε να ελέγχετε τη συλλογή σας, ενώ το κρασί προστατεύεται από το ζημιογόνο ηλιακό φως.


Καταψύκτες

Λόγω της επίτευξης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, με τον καταψύκτη μπορούμε να διατηρήσουμε τρόφιμα για μεγάλη χρονική διάρκεια. Όπως και με τα ψυγεία, υπάρχουν καταψύκτες σε διάφορα μεγέθη και σχέδια έτσι ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου μας.

Οριζόντιοι καταψύκτες (Μπαούλα)
Στους οριζόντιους καταψύκτες (γνωστοί επίσης ως καταψύκτες μπαούλα), η πόρτα βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής, ενώ διαθέτουν ενιαίο χώρο για την αποθήκευση τροφίμων. Στην εργονομία τους συμβάλουν τα αποσπώμενα διαχωριστικά και καλάθια που σας επιτρέπουν να τακτοποιείτε εύκολα τα ογκώδη τρόφιμα. Για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά στο Morris S74304C.

Κατακόρυφοι καταψύκτες (Κάθετοι)
Ο σχεδιασμός τους μοιάζει με τα ψυγεία κάτω ή/και άνω κατάψυξης και η τοποθέτηση των τροφίμων γίνεται από μπροστά. Διαθέτουν ράφια και συρτάρια, ενώ η πόρτα ανοίγει δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Υπάρχουν επίσης μικρότεροι κατακόρυφοι καταψύκτες που τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο. Για το λόγο αυτό αναφέρονται συνήθως και ως «καταψύκτες κάτω πάγκου». Είναι ιδανικοί για μικρότερους χώρους ή κουζίνες. Επίσης, ανάλογα τις αποθηκευτικές μας ανάγκες, αλλά και σύμφωνα με τη διαρρύθμιση της κουζίνας μας, μπορούμε να συνδυάσουμε π.χ. το μονόπορτο ψυγείο συντήρησης το Morris S71350 NFL Inox με τον οριζόντιο καταψύκτη Morris S71349 NFF Inox.


Επιλέγοντας κουζίνα και φούρνο


Όπως με το ψυγείο/καταψύκτη, η επιλογή κουζίνας εξαρτάται κυρίως από το κόστος και τον τρόπο ζωής μας, ωστόσο η βασικότερη διάκριση στα είδη κουζίνας αφορά το χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί. Έτσι, έχουμε τις μη εντοιχιζόμενες ελεύθερες συσκευές κουζίνας και τις εντοιχιζόμενες.

Κουζίνες

Ανεξάρτητες, μη εντοιχιζόμενες κουζίνες
Πρόκειται για την «παραδοσιακή» κουζίνα με φούρνο και εστίες στο πάνω μέρος, η οποία τοποθετείται -ελευθέρα- ανάμεσα στους πάγκους της κουζίνας. Η συγκεκριμένη κατηγορία κουζινών παραμένει σταθερή αξία, ενώ αποτελεί την πλέον προσιτή λύση, αφού, για παράδειγμα, με μόλις €200 μπορεί κανείς να αποκτήσει μια αξιόπιστη κουζίνα, όπως είναι η Κουζίνα United UFC-60250, η οποία προσφέρει πολλές ευκολίες στο μαγείρεμα.

Εντοιχιζόμενες κουζίνες
Οι εντοιχιζόμενες συσκευές είναι σχεδιασμένες για να ταιριάζουν σε μικρότερους χώρους και είναι γενικά στενότερες και μικρότερες από τις αυτόνομες συσκευές. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ντουλάπια, πίσω από μια πόρτα και μπορούν να ταιριάξουν άψογα με τις υπόλοιπες συσκευές τις κουζίνας σας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές επιλογές για κάθε τύπο κουζίνας.

Ένας εντοιχιζόμενος φούρνος μπορεί να τοποθετηθεί στο ύψος των ματιών ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος μαγειρέματος, ενώ έτσι δεν καταπονούνται η μέση και τα γόνατα καθώς δεν χρειάζεται να σκύβετε για να τοποθετήσετε ή να βγάλετε το φαγητό από το φούρνο. Ενδεικτικά, για μια μικρή κουζίνα μπορείτε να τοποθετήσετε εντοιχιζόμενο φούρνο όπως είναι ο Neff Β15Μ22Ν5.


Φούρνοι

Φούρνοι άνω πάγκου
Οι φούρνοι άνω πάγκου είναι ανεξάρτητοι από τις εστίες, καθώς οι διακόπτες του φούρνου είναι μόνο για την λειτουργία του φούρνου και όχι των εστιών και τοποθετούνται κατά βάση άνω του πάγκου. Μία ευέλικτη λύση είναι ο φούρνος MOF-64540 Άνω Πάγκου της Morris.

Φούρνοι κάτω πάγκου
Οι φούρνοι κάτω πάγκου τοποθετούνται μόνο κάτω από τον πάγκο και συγκεκριμένα ακριβώς κάτω από τις εστίες οι οποίες είναι εξαρτώμενες από τον φούρνο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι διακόπτες του φούρνου λειτουργούν ταυτόχρονα και τον φούρνο και τις εστίες. Για το λόγο αυτό οι φούρνοι κάτω πάγκου ενσωματώνουν περισσότερους από δύο διακόπτες.


Εστίες

Εντοιχιζόμενες εστίες
Οι παραπάνω ευκολίες ισχύουν και για τις εντοιχιζόμενες εστίες. Στεγάζονται ακόμα και σε πάγκους κουζίνας, χωρίς να είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ακριβώς πάνω από το φούρνο, χαρακτηριστικό που τις καθιστά εξαιρετικά ευέλικτες. Γι’ αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις η ιδανική λύση είναι η επιλογή σετ εντοιχισμού, όπως π.χ. το Σετ Εντοιχισμού Bosch BA23FN648Ε, που αποτελείται από κουζίνα και εστίες.

Τύποι εστιών / φούρνων


Άλλοι σημαντικοί παράγοντες επιλογής είναι η συχνότητα με την οποία μαγειρεύουμε, τα είδη φαγητών που μαγειρεύουμε και φυσικά για πόσα άτομα καλούμαστε να μαγειρεύουμε συνήθως. Απατώντας λοιπόν στα παραπάνω ερωτήματα θα μπορέσουμε να κάνουμε την κατάλληλη για εμάς επιλογή. Η μεγάλη πλειοψηφία των κουζινών λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, υπάρχουν όμως και οι κουζίνες αερίου για οικονομικότερο μαγείρεμα. Έτσι, αν αποκτήσατε πρόσφατα σύνδεση στο φυσικό αέριο, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα, επιλέγοντας μια κουζίνα με εστίες αποκλειστικά φυσικού αερίου, όπως η Κουζίνα Morris MKG-64220 White.

Όσον αφορά στις -οικονομικότερες- εμαγιέ εστίες, τις συναντάμε τόσο ως αυτόνομες (π.χ. Εστία Morris MED-65334 Inox) όσο και ενσωματωμένες κυρίως στις ελεύθερες κουζίνες. Οι ζώνες μαγειρέματος στις εμαγιέ εστίες συνήθως χρειάζονται αρκετό χρόνο μέχρι να ζεσταθούν, ωστόσο υπάρχουν και οι ταχείας θέρμανσης οι οποίες χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να επιτύχουν την απαιτούμενη θερμοκρασία μαγειρέματος.

Επαγωγικές / Κεραμικές εστίες
Στις επαγωγικές εστίες, η επιφάνεια μαγειρέματος θερμαίνεται μόνο κάτω από το σκεύος χρησιμοποιώντας λιγότερη από τη μισή ενέργεια σε σχέση με τις τυπικές εστίες. Το μαγείρεμα σε επαγωγική εστία παρέχει ταχύτερη θέρμανση, βελτιωμένη θερμική απόδοση και πιο ελεγχόμενη θέρμανση σε σχέση με το μαγείρεμα με θερμική αγωγιμότητα που χρησιμοποιείται στις ηλεκτρικές εστίες και για το μαγείρεμα σε φωτιά. Επιπλέον, οι επαγωγικές εστίες είναι γνωστές για τον εξαιρετικά εύκολο καθαρισμό. Αυτός ο τύπος εστίας, ωστόσο, απαιτεί τη χρήση μαγειρικών σκευών που να είναι κατασκευασμένα ή να περιέχουν σημαντικές ποσότητες από ένα σιδηρομαγνητικό μέταλλο, όπως χυτοσίδηρο (μαντέμι) ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι κεραμικές εστίες χρησιμοποιούν θερμαντικές αντιστάσεις κάτω από μια κρυστάλλινη επιφάνεια, οι οποίες ζεσταίνονται και μεταφέρουν την θερμότητα στην επιλεγμένη ζώνη μαγειρέματος, και αυτή είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή από άποψης απόδοσης. Οι κεραμικές εστίες παράγουν θερμότητα άμεσα και ανταποκρίνονται γρήγορα στις αλλαγές στις ρυθμίσεις θερμοκρασίας. Είναι επίσης πολύ εύκολο να καθαριστούν, το οποίο είναι ένα επιπλέον «μπόνους». Στις εστίες αυτές, βρίσκουμε πολλές άλλες ευκολίες και χαρακτηριστικά, όπως είναι π.χ. Restart, Timer και λειτουργία TouchSelect για χειρισμό με το άγγιγμα του δακτύλου – λειτουργίες δηλαδή που προσφέρει και η αυτόνομη εστία Bosch PKE645D17E.


Επιλέγοντας απορροφητήρα


Ο απορροφητήρας αποτελεί σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης της κουζίνας. Ωστόσο, η επιλογή της κατάλληλης συσκευής δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική της κουζίνας αλλά και με τη λειτουργικότητά της. Το μαγείρεμα παράγει θερμότητα, ατμούς και λίπη που χωρίς την ύπαρξη κατάλληλου απορροφητήρα κολλάνε στους τοίχους και τα ντουλάπια της κουζίνας. Έτσι, θα πρέπει να επιλέξουμε απορροφητήρα που ναι μεν θα εναρμονίζεται με το ύφος της κουζίνας μας, αλλά θα είναι και αποτελεσματικός.

Βασικοί τύποι απορροφητήρων

Ελεύθεροι / Συμβατικοί
Ο συγκεκριμένος τύπος απορροφητήρα χρησιμοποιείται κάτω από μια λεπτή μονάδα τοίχου ή τοποθετείται στον τοίχο.

Εντοιχιζόμενοι / Συρόμενοι
Οι επίπεδοι απορροφητήρες μπορούν να κρυφτούν πλήρως σε μια μονάδα τοίχου, ενώ οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες τοποθετούνται πίσω από μια πόρτα ντουλαπιού.

Τοίχου / Καμινάδα
Πρόκειται για διακοσμητικούς απορροφητήρες οι οποίοι ενδείκνυνται για εστίες που είναι τοποθετημένες δίπλα στον τοίχο.

Ανεξάρτητα τον τύπο απορροφητήρα που ενδείκνυται για την κουζίνα σας, θα βρείτε διάφορα σχέδια με μοντέρνο ή παραδοσιακό ύφος, σε ποικιλία φινιρισμάτων, οι οποίοι εναρμονίζονται με τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε συμβατικό τύπο απορροφητήρα όπως το United UHS-8335 Inox για να ταιριάζει με την inox κουζίνα σας και το inox ψυγείο σας.

Κυκλοφορία αέρα
Οι απορροφητήρες τοποθετούνται είτε με λειτουργία εξαγωγής με αγωγό που διοχετεύει τον αέρα προς τα έξω, είτε με λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα με φίλτρο άνθρακα.

Απορροφητήρες εξαγωγής
Οι απορροφητήρες εξαγωγής τοποθετούνται σε χώρο που διαθέτουν εξωτερικό αεραγωγό, στον οποίο και συνδέονται για να αποβάλουν τον στάσιμο αέρα.

Απορροφητήρες ανακύκλωσης
Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης (γνωστοί και ως απορροφητήρες φιλτραρίσματος) ενδείκνυνται για κουζίνες χωρίς εξωτερικό αεραγωγό. Συγκεκριμένα, φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα μέσα από μια σειρά φίλτρων, αφαιρώντας σωματίδια και οσμές προτού τον επιστρέψουν στο χώρο.

Επιπλέον, υπάρχουν μοντέλα που υποστηρίζουν και τις δύο λειτουργίες, δηλαδή λειτουργία εξαγωγή ή ανακύκλωση αέρα, όπως είναι π.χ. ο απορροφητήρας Bosch DFR067A50.

Λειτουργία και απόδοση
Προτού επιλέξετε απορροφητήρα, θυμηθείτε να υπολογίσετε την μέγιστη απορροφητικότητα που χρειάζεστε. Ένας δημοφιλής τρόπος υπολογισμού της μέγιστης απορροφητικότητας που πρέπει να έχει ο απορροφητήρας σας ανάλογα με τις διαστάσεις της κουζίνας σας είναι ο εξής: Αρχικά μετρήστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος της κουζίνας σας, και πολλαπλασιάστε: μήκος x πλάτος x ύψος = όγκος. Έπειτα πολλαπλασιάστε: τον όγκο x 10 = μέσος ελάχιστος ρυθμός εξαγωγής αέρα. Έτσι, για παράδειγμα, μια κουζίνα 15 m2, με ύψος 3 μέτρα χρειάζεται έναν απορροφητήρα που θα απορροφά τουλάχιστον 450 m3/h (15 x 3 x 10 = 450 m3/h).

Άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξετε είναι ο θόρυβος που παράγει ο απορροφητήρας. Για ένα ήσυχο περιβάλλον μαγειρέματος, και χωρίς το έντονο βουητό του μοτέρ, που πολλές φορές ακούγεται και στα άλλα δωμάτια του σπιτιού, επιλέξτε απορροφητήρα με χαμηλότερη κλάση θορύβου σε ντεσιμπέλ (dB). Οι περισσότεροι απορροφητήρες κυμαίνονται από 40 μέχρι 70 dB. Για παράδειγμα, ένας ψίθυρος είναι περίπου 40 dB και μια φυσιολογική συζήτηση είναι μεταξύ 60 και 70 dB. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παραπάνω, ένας απορροφητήρας μπορεί να είναι αποδοτικός και ταυτόχρονα να λειτουργεί σε χαμηλά επίπεδα θορύβου, όπως π.χ. ο Απορροφητήρας United UHC-8341. Ωστόσο, στους απορροφητήρες εξαγωγής αέρα, ο σχεδιασμός του αγωγού επηρεάζει το επίπεδο θορύβου.

Φίλτρα και καθαρισμός
Όλοι οι απορροφητήρες είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα κατακράτησης λίπους, τα οποία παγιδεύουν σωματίδια λίπους στον αέρα. Ανάλογα τον τύπο, τα φίλτρα κατακράτησης λίπους είτε πρέπει να αντικαθίστανται ή να καθαρίζονται τακτικά. Ορισμένα μοντέλα υποδεικνύουν πότε χρειάζεται καθαρισμός ή αντικατάσταση του φίλτρου. Σε αντίθετη περίπτωση, αν ο απορροφητήρας ακούγεται περισσότερο από ότι συνήθως, αυτό είναι μια καλή υπόδειξη πως ήρθε η ώρα να δράσετε – διαφορετικά, όταν βουλώνουν τα φίλτρα, μειώνεται δραματικά η απόδοση του απορροφητήρα.

Σε απορροφητήρες που είναι εφοδιασμένοι με μόνιμα μεταλλικά φίλτρα κατακράτησης λίπους, όπως ο United UHW-8336, τα φίλτρα καθαρίζονται στο χέρι ή σε πλυντήριο πιάτων σε ένα εντατικό πρόγραμμα πλύσης, και έτσι δεν ξοδεύετε χρήματα στην αγορά αναλωσίμων.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα